Juust

Juust en Genemusiment


Vergeet het niet: zaterdagavond 18 september in de Overtoom


Juust copyright Genemuiden Actueel september 2010


foto: v.l.n.r. Henk v/d End, Arend van Dijk, Gerben Beens, Martin Bakker en Harry van Rees. © Willem Timmerman


GENEMUIDEN - Naast Smoke Phantom, the Firestones/Mops en the Rascals (Wout en Vera), zal ook de Gallemuniger band Juust van de partij zijn tijdens het avondconcert in de Overtoom van Genemusiment 2010.

Juust is in 2007 ontstaan; drummer en intiator Arend van Dijk, lanceerde de plannen voor de band nadat hij een DVD van het regionale pop-project ‘Uutspreekn’ in handen kreeg. ‘Dialect, dat wil ik ook’, dacht van Dijk en hij benaderde Henk van der End en Harry van Rees.

Later maakten zanger Gerben Beens en Martin Bakker de band compleet.Van covers hertaald noar het Gallemunigers, gaat het steeds meer richting eigen composities met tekstmateriaal van streekschrijvers als Fre Sollie, Geke Mateboer en Erik Driesen. De band speelt graag ‘intiem’ akoestisch, maar schuwt ook het stuwende pompwerk in feesttenten niet. Bijzonder is wel dat Henk van der End ook deel uit maakt van Smoke Phantom en sinds eind jaren zestig actief is in de muziek.

Vergeet het niet: zaterdagavond 18 september in de Overtoom, een avondvullend programma met bands van ‘vroeger en nu’. Naast muziek, ook gesprekken met bandleden en roadies van ‘toen’.

 

Copyright: Genemuiden Actueel